Det har aldrig været hurtigere tjent hjem at skifte til LED
Med de stigende elpriser opnår man hurtig en besparelse ved at udskifte gamle lysstofrør, armaturer og lamper ud med LED belysning

Skift til LED og spar på strømforbruget
De skyhøje elpriser er på alles læber i tiden – og det bestemt også med rette.
Der er flere forskellige tiltag, man kan gøre for at reducere strømforbruget og heriblandt gælder også valg af lys og lyskilder.

LED belysning er en oplagt mulighed for straks at nedsætte strømforbruget uden at gå på kompromis med lyset. Særligt i lagerbygninger, kontorlokaler, landbruget, skoler, sygehuse og andre større bygninger, hvor lyset brænder i mange timer om dagen, vil man hurtig kunne nedsætte elforbruget markant. Udskifter man bl.a. de gamle lysstofrør til LED armaturer, vil man kunne nedsætte forbruget med ofte 1/3 for tilsvarende LED belysning, som tilmed giver bedre og mere behageligt lys kontra lysstofrørets blinkende belysningsteknologi.

LED lyskilder og armaturer har udover et lavere energiforbrug også ekstra lang levetid, og med de stigende elpriser er tilbagebetalingstiden lavere end aldrig før og ligger nu typisk kun på omkring 1-2 år.

green:ID tilbyder et bredt sortiment af LED armaturer og lamper til industri og erhverv, som alle har lang levetid og høj lysfarveægthed. Se udvalget af energibesparende LED-belysning HERLED lys med sensor

At udskifte til LED belysning giver i sig selv en hurtig strømbesparelse, men ved at udskifte til LED med sensor opnår man endnu større besparelse på strømforbruget.

Det er nødvendigvis ikke alle steder, der er behov for konstant lys, og det gælder både på virksomheder og i private boliger. Det er derfor, særligt i disse tider, oplagt at se på muligheden for at opsætte LED lys med enten skumrings- og/eller bevægelsessensor.
Ved at montere LED lys med bevægelsessensor vil lyset kun være tændt, når der er bevægelse og slukkes igen efter en angivet tid uden bevægelse. LED lys med sensor er bl.a. oplagt ved indgangspartier, lager- og opmagasineringslokaler, i kopirum, på toiletter, i gangarealer eller omklædningsrum m.m.
 

LED lys med sensor findes i mange forskellige udgaver bl.a. runde plafond-lamper, industriarmaturer eller de velkendte flade LED lyspaneler.

Hos Vejlsøhus Hotel & Konferencecenter i Silkeborg har de tidligere på året erstattet de gamle lyskilder i gangarealerne og trappeopgangene med green:ID LED sensor-paneler. Med denne udskiftning opnår de både strømbesparelse grundet energibesparende LED belysning samt besparelse på det daglige strømforbrug, da de undgår, at lyset er tændt, når der ikke er aktivitet på gangene, derimod tændes lyset straks der er brug for det.

De opsatte green:ID sensor-paneler er ligeledes serieforbundet med ”master/slave” funktion, hvor flere paneler tænder sammen. ”Master”-paneler kan tænde flere ”slave”-paneler eller andre ”master”-paneler. I dette tilfælde gælder det lys på gange og i trappeopgange. Du kan se mere om denne case har og se mere om green:ID LED sensor-panelet HER.